torstai, 17 toukokuu 2012 21:09

1992 Timo Peltomaa, 2012 Jesse Joensuu

Kirjoittanut

Vuoden 1992 MM-kisojen neljännesfinaaliottelussa Kanadaa vastaan Timo Peltomaa iski kolme maalia ja merkkautti nimensä lähtemättömästi jääkiekkohistoriaan. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Jesse Joensuu teki neljännesfinaaliottelussa USA:ta vastaan kaksi maalia, mutta tarina ei kalpene Peltomaan rinnalla yhtään.


Jesse Joensuu ei ollut tehnyt yhtään maalia Leijonissa ennen torstain USA-ottelua. Mutta sitten: Ajassa 33:27 Antti Pihlströmin ja Lasse Kukkosen syötöistä 1-0-johtomaali. Ja ajassa 59:51 voittomaali, 3-2-osuma, Petri Kontiolan esityöstä.

Uran kaksi ensimmäistä Leijona-maalia, kotikisoissa ja neljännesfinaalissa! Ja voittomaali yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria!

Peltomaan sankariteko avasi Suomelle tien ensimmäiseen MM-mitaliin (hopea). Joensuu puolestaan murskasi suomalaisia kotikisoissaan piinanneen kirouksen - aiemmin ei ole Leijonia mitaliotteluissa kotikisoissa nähty! Vuonna 1974 Suomi sijoittui neljänneksi, mutta silloin pelattiin sarjasysteemillä. Nyt on edessä ensimmäinen välierä, ja sen jälkeen finaali tai pronssiottelu.

- Jesse pelasi omilla vahvuuksillaan, keskittyi omassa ketjussaan omaan rooliinsa ja antoi muiden hoitaa omansa, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi CANAL+:n lähetyksessä.

• Timo Peltomaan urotyöstä kerrotaan täällä!

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia