torstai, 17 toukokuu 2012 17:16

Pressissä: Mikä syntymäpäivälahja valmentajalle!

Kirjoittanut Sari Sirkkiä-Jarva

slovakia.png

Toukokuun 17. vuonna 1947 syntyi kaukana Klimkovicessa, Tshekeissä poikalapsi, jolle annettiin nimeksi Vladimir. 65 vuotta myöhemmin poika juhlii syntymäpäiväänsä kaukana kotoa slovakkien kanssa.


Slovakian päävalmentaja Vladimir Vujtek sai joukkueeltaan parhaimman mahdollisen lahjan, Kanada kaatui MM-kisojen puolivälierässä 4-3. Tapahtumia ottelussa oli kuin jännitysnäytelmässä, joten 65-vuotiasta valmentajaa piinattiin viime sekunneille saakka.  

- En olisi voinut toivoa parempaa lahjaa, valmentaja huokaili liikuttuneena.
- Me halusimme jatkaa turnauksessa vielä, joukkue ei antanut periksi, Vujtek kiitteli.

Kanadan päävalmentaja Brent Sutterin tunnelmat olivat luonnollisesti päinvastaiset. Joukkue oli 3-2 -johdossa pitkälle kolmanteen erään, mutta erän lopun tapahtumat, Getzlafin 5+20 -minuuttinen ja Slovakian nousu voittoon käänsivät katseet kotimatkalle.

- 3-2 -johtoasemassa pitäisi vain pystyä pelaamaan homma loppuun. Tänään se ei todellakaan onnistunut, pettynyt Sutter summasi.

Kapteeni Ryan Getzlafin 5+ 20 -minuuttinen jää pisteeksi i-kirjaimelle Kanadan tappiossa. Getzlafin taklaama slovakkihyökkääjä Juraj Mikus on valmentaja Vujtekin mukaan tutkimuksissa. Valmentajan kertoman mukaan kyseessä on alustavien tietojen mukaan lihasvamma, ei polvivamma, niin kuin slovakin ensireaktioista saattoi päätellä.

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 00:28

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia