lauantai, 19 toukokuu 2012 22:34

Jan Laco: ”Voimme voittaa huomenna Venäjän”

Kirjoittanut Sami Koski

Lacon hymy oli herkässä voitetun MM-välierän jälkeen. Kuva: Silja Schemeikka

Jos joku olisi väittänyt, että Slovakia pelaisi Hartwall Areenalla MM-finaalissa viime kevään kotikisapettymyksen jälkeen, moni olisi lyönyt väitettä vastaan vetoa vaikka koko omaisuudellaan. Slovakia nimittäin kohtaa kisoja tähän mennessä hallinneen Venäjän finaalissa – ykkösmaalivahdilla, joka oli maan kokemattoman joukkueen suurin kysymysmerkki ennen turnausta.


Vaikka moni olisi tilanteesta hämillään, ei KHL-seura Lev Popradin maalivahti Jan Laco, joka on torjunut yli 93 torjuntaprosentilla läpi kisojen. Miehen mukaan 3–1-voittoon päättynyt välierä oli virheettömän joukkuepelin tulosta.

– Peli oli vaikea, koska Tshekki on hyvä joukkue. Me emme kuitenkaan tehneet virheitä. Vastustaja ei saanut vastahyökkäyksiä, ja onnistuimme tekemään tarvittavat maalit.

Lacon mukaan syystäkin Slovakian kopissa oli hyvä tunnelma heti pelin tauottua.

– Voitto tuntui hienolta. Meidän hyvä turnauksemme on erittäin kurinalaisen pelin tulosta. Slovakialle finaaliin pääsy on iso juttu, mutta mielestäni MM-finaaliin pääsy on mille maalle ja missä lajissa tahansa todella suuri ja hieno saavutus, Laco sanoo tulkin välityksellä pelin jälkeen.

Vaikka Venäjä on pelannut tähän mennessä tappiottoman turnauksen, Laco uskoo Slovakian mahdollisuuksiin. Lacon mukaan slovakialaisten vatsa ei ole täynnä, vaikka joukkue on jo nyt pistänyt laulukuoroon kaksi kisojen suurta ennakkosuosikkia, Tshekin ja Kanadan.

– Venäläisiltä tulee varmasti sunnuntaina paljon kovia laukauksia. Kaikki on kuitenkin mahdollista. Jokainen peli lähtee nolla nollasta. Niin on myös huomenna, joten voimme kaataa myös Venäjän, Laco hymyilee.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia