perjantai, 18 toukokuu 2012 15:51

Mikael Granlund: "Meillä on mahdollisuus päästä siihen isoimpaan peliin"

Kirjoittanut Joonas Holste

Torstai-iltana saalistettu maukas voitto USA:sta näkyi Suomen harjoituksissa kahdella tapaa. Media-aitiossa kuhisi toimittajia ja valokuvaajia enemmän kuin yksissäkään harjoituksissa tähän saakka, lisäksi leijonajoukkueen tekeminen jäällä näytti saaneen ripauksen uudenlaista rentoutta.

Yksi kaukalossa rennoissa tunnelmissa viilettäneistä leijonista oli hyökkääjä Mikael Granlund. Numero 64 oli yksi viimeisistä jäältä poistuneista pelaajista. IFK:n puolesta kuluneella kaudella taistellut Granlund oli jääharjoitusten jälkeen hyväntuulinen.

- Loistavat on tunnelmat. Päästiin mitalipeleihin ja huomenna meillä on sitten mahdollisuus päästä siihen isoimpaan peliin, Granlund puntaroi.

Välipäivän jääharjoitusta hyökkääjä kuvasi tunnelmaltaan leppoisaksi. Miehen mukaan ajatukset ovat jo siirtymässä kohti lauantaista Venäjä-kohtaamista.

- Hyvä rento meininki oli, ei mitään ihmeellistä. Käytiin vähän pyörähtään jäällä rennosti ja lähdetään keskittymään kohta kohti huomista, leijonapeluri kertoi.

Granlund tietää Venäjän kokemuksesta vaaralliseksi vastukseksi. Hyökkääjän luotto Leijonien omaan peliin on kuitenkin kivenkova.

- Erinomainen joukkue tulee vastaan se on ihan selvä. Meillä on kuitenkin mahdollisuudet ihan mihin vaan. Me uskotaan ja luotetaan meidän omaan peliin, 60 minuuttia kun pelataan sitä, niin se varmasti antaa meille mahdollisuuden voittaa, Granlund vakuutti.

Kiekko on vallan väline varmasti myös lauantain ottelussa. Granlund toivookin Suomen kiekonhallinnan aiheuttavan Venäjälle harmaita hiuksia.

- Me tiedetään miten me pelataan. Ollaan kärsivällisiä niin se tuottaa tulosta. Rohkeasti kiekon kanssa Venäjää vastaan, ne ei siitä hirveästi tykkää, hyökkääjä arvioi.

Torstain USA-ottelun tunnelmaa ovat kehuneet sekä pelaajat, että lukuisat tiedotusvälineet. Granlund toivoo, että lauantain Venäjä-ottelussa hyvä tunnelma saa jatkoa.

- No ihan loistava tunnelma oli eilen, ihan huikee meininki, tommosesta ei voi kun Leijonat syttyä, ihan mieletöntä, toivottavasti on samanlaista jatkossa.

Suomen jääharjoitusten loppupuolella Leijonat muistivat joukkueensa GM Jari Kurria kermakakulla. Kasvoistaan kerman rippeitä vielä jäältä poistuttuaankin pyyhkinyt Kurri naureskeli tempaukselle. Granlund paljasti kyseessä olleen joukkueen lahja 52-vuotissyntymäpäiviään viettäneelle General Managerille.

- Jarilla on ilmeisesti tänään syntymäpäivä ja käytiin antamassa pikku lahja. Kakun iskijää en viitsi paljastaa, Granlund virnisti ja poistui pukuhuoneen suojiin.   

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia