tiistai, 15 toukokuu 2012 15:51

Nugent-Hopkins: ”Kanada pelasi tänään hyvän pelin”

Kirjoittanut Sami Koski

NHL:ssä hienon tulokaskauden pelannut Kanadan Ryan Nugent-Hopkins oli tyytyväinen joukkueensa alkusarjan päätöspeliin, jossa kaatui Valko-Venäjä lukemin 5-1. Helsingin-lohkon voittaneen Kanadan 19-vuotias laituri iski joukkueensa neljännen maalin, mutta miehen mukaan tärkeintä on joukkueen oma peli.


Mielestäni pelasimme tänään hyvin joka osa-alueella koko ottelun ajan. Olimme valmiita heti alusta lähtien. Miehen mukaan varhain, jo kello 12 alkanut ottelu on kiekkoilijalle erilainen kuin esimerkiksi iltaottelu, joka alkaa esimerkiksi MM-kisoissa vasta kahdeksan tuntia keskipäivän ottelua myöhemmin.

– Periaatteessa eroa ei saisi olla, kun samalla lailla keskitytään, mutta kyllä se on erilaista, kun on tottunut usein kuitenkin pelaamaan illalla. Kaikki tehdään kuitenkin ennen ottelua sen eteen, että kaikki olisi mahdollisimman normaalia, Nugent-Hopkins pohtii.

Kanada varmisti Valko–Venäjä-voitolla lohkon piikkipaikan puolivälieriin. Torstain puolivälieriin se tarkoittaa sitä, että vaahteralehtipaidat saavat vastaansa alkusarjan jälkeen ennakolta heikomman vastustajan omasta lohkostaan. Nugent-Hopkins ei peittele sitä, että jo ennen tämänpäiväistä peliä Kanadan leirissä myös torstai on ollut mielessä.

– Jos siellä on Slovakia vastassa, niin tiedämme, mitä odottaa, kun heitä vastaan on jo kerran pelattu: minkään osa-alueen ei pitäisi tulla yllätyksenä, kun vastustaja on tuttu, Nugent-Hopkins sanoo.

Kirjoittaja on MM-kisojen vapaaehtoistyöntekijä.

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia