perjantai, 18 toukokuu 2012 16:54

Päivän vapaaehtoinen: "Mukava seurata kisoja tältä kantilta"

Kirjoittanut Anneli KunnasLeijonalauma etenee päättäväisenä kohti finaalipäivää. Loppuhuipentuman lähetessä myös medialauman kiinnostus kisoihin kasvaa. MM-kisoissa on selkeät ohjeet missä ja miten media voi pelaajia kuvata ja haastatella. Järjestystä pitää yllä espoolainen mediaryhmän vapaaehtoinen Sakari Laatunen.

- Toimin median vapaaehtoisena radio- ja tv-ryhmässä. Vahdin järjestystä ”mixed zonella” harjoitusten ja pelien jälkeen. Lisäksi ohjaan kuvaajia oikeille paikoille pelien aikana.

Toimittajille ja kuvaajille on varattu Areenan käytävältä pelaajien haastattelualue, jota kutsutaan nimellä ”mixed zone”. Ensiksi pelaajia pääsevät haastattelemaan tv- ja radiotoimittajat, ja sen jälkeen tulee kirjoittavien toimittajien vuoro.  
- Olen ensimmäistä kertaa MM-kisojen vapaaehtoisena. Mukava seurata kisoja tältäkin kantilta. Ja uusia tuttuja on tullut paljon.

Sakari halusi kokeilla vapaaehtoishommia siskontytön esimerkin kannustamana. Hän ei ole mukana tällä kertaa, mutta on ollut vapaaehtoisena yleisurheilun MM- ja EM-kisoissa.  Kisakuulumisia Sakari kertoo perheelleen eli vaimolle ja kahdelle tyttärelle.

Siviilissä Sakari on töissä Hartwall Areenan naapurissa siirtopuolen järjestelmävastaavana. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että heidän järjestelmiensä kautta siirretään radio- ja tv-ohjelmia ympäri Suomea.

Penkkiurheilijaksi itseään nimittävä Sakari on JYP:in kannattaja. Syykin selviää, sillä hän on Vaajakoskelta kotoisin.

Jääkiekkoa hän ei ole pelannut, mutta on aikoinaan kisannut painimolskeilla.  Ja kun jatkamme juttua, selviää että Sakari on oikeastaan ollut vapaaehtoisena urheilutapahtumassa aiemminkin - Jyväskylän Suurajoissa.

Penkkiurheilijalla on yksi toive.  
- Toivottavasti Suomi voittaa, jäisi ainakin hyvä muisto.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:32

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia