tiistai, 14 toukokuu 2013 16:40

Amanda Harkimo sytyttää yleisön musiikilla

Kirjoittanut Leena Huhtamaa
Amanda Harkimo on MM-kisojen DJ. Amanda Harkimo on MM-kisojen DJ. Satu Kaarnakangas

Amanda Harkimo istuu Hartwall Areenan ylimmässä kerroksessa, mistä on hyvät näkymät kisakatsomoon. Amandalle Areena on tuttu kisojen ulkopuoleltakin, sillä hän on DJ:nä sekä MM-kisoissa että SM-liigakaudella Jokereiden peleissä.

Amandan lisäksi yeisöä virittää kisatunnelmaan tänä vuonna Jimmy Cola -niminen livebändi, jonka kanssa on työnjako sovittuna.

- Bändin musiikki on rokkipainotteisempaa ja minä soitan enemmän tanssimusiikkia, Amanda kertoo.

Jokaiseen pelitilanteeseen, kuten jäähyihin, ylivoimiin ja maaleihin on ajateltuna oma musiikkinsa. Joukkueet ovat toimittaneet maalilaulunsa ja valikoiman muita toivekappaleita, joita Amanda soittaa. Sen lisäksi hän on seurannut eri maiden musiikkilistoja joiden pohjalta musiikkivalikoima on täydentynyt.

- Kansalaisuudesta riippumatta Säkkijärven polkka ja Kalinka toimivat aina yleisössä. Ja vaikka PSY:n Gangnam Stylen voisi olettaa olevan jo loppuunsoitettu, niin kisoissa se toimii edelleen kaikkien kansallisuuksien ja kaikenikäisten keskuudessa, Amanda kertoo.

Aina kun Suomi onnistuu maalinteossa, juhlitaan hallissa Teräsbetonin Taivas lyö tulta -kappaleen tahtiin. Ja esimerkiksi USA:n joukkue on viime vuotiseen tapaan valinnut Ruotsissa ja Suomessa viime viikolla keikkailleen Bruce Springsteenin Born in the USA:n maalilaulukseen.

Kaikissa Suomen peleissä kannustus on ollut äänekästä ja yleisö on ollut helppo saada mukaan menoon. Kansallisuuksista myös venäläiset osaavat pitää ääntä. 

- Venäläiset elävät pelissä äänekkäästi mukana ja jollei maaleja muuten tule, he alkavat vaatia niitä kannustushuudoissaan, Amanda kertoo havainnoistaan.

Mitään isompia kommelluksia Amanda ei myönnä tehneensä musiikin kanssa, esimerkiksi laittaneensa väärän joukkueen maalilaulua soimaan.

- Totuus on etteivät katsojat sitä edes välttämättä huomaa, vaikka laittaisin vääränlaisen kappaleen soimaan, Amanda muistuttaa. Olen itse miettinyt erilaisten biisien toimivuutta esimerkiksi lämmittelytilanteisiin tai tunnelman kohottamiseen, mutta sitähän ei yleisö tiedä minkä pitäisi soida seuraavaksi, hän jatkaa.

Pystyykö tässä työssä myös seuraamaan pelejä vai käykö se enemmän työstä?

- Rakastan jääkiekkoa ja on mahtavaa että saan seurata pelejä työkseni, Amanda kertoo.

- Peliä on tietysti pakko seurata jotta pystyy laittamaan musiikin soimaan oikeaan aikaan, mutta kyllä minä silti pystyn peleistä nauttimaankin.

Viimeksi muutettu tiistai, 14 toukokuu 2013 17:08

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia