keskiviikko, 15 toukokuu 2013 01:34

Daniel Sedin johdatti Ruotsin voittoon

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Daniel Sedin uskoo Tre Kronorin mahdollisuuksiin MM-kisoissa. Daniel Sedin uskoo Tre Kronorin mahdollisuuksiin MM-kisoissa. Jarkko S. Laitinen

Supersuositut Sedinin veljekset Daniel ja Henrik toivat kaivatun piristysruiskeen Ruotsin joukkueeseen. Veljeksistä ensimmäisenä maalintekoon ehätti Daniel. ruotsi päätti alkulohkon 4-2 -voittoon Tanskan kustannuksella.

Daniel Sedin ei suostunut ottamaan pelastajan viittaa harteilleen. Globenin vaisuhkon kotiyleisön hän joka tapauksessa sytytti tehtyään Ruotsin avausmaalin.

- Sain hyvän alun, ja on aina mukavaa tehdä maali. Ketjumme peli parani koko ajan pelin edetessä, ja se on hyvä merkki. Pidän joukkueen työmoraalista. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet turnauksessa jos jatkamme samaan tahtiin.

Ruotsin iltapäivälehdistö on ruoskinut kotijoukkuetta kovalla kädellä. Daniel Sedinin mukaan arvostelu on ollut liiankin rajua.

- Media ja fanit odottavat meidän voittavan jokaisen ottelun isolla maalierolla. Mutta MM-kisoissa ei ole helppoja otteluita.

- Kaikki joukkueet ovat hyvin valmennettuja, osaavat luistella, liikuttavat kiekkoa hyvin ja laukovat hyvin. Meidän pitää oolla tyytyväisiä jokaisesta voitosta, Sedin muistutti.

Ensimmäinen ottelu kotikisoissa sujui hyvin, eikä pitkä siirtymätaival Pohjois-Amerikasta aiheuttanut suurempia ongelmia.

- Aikaeron kanssa ei ole ollut ongelmia. Olemme Henrikin kanssa nukkuneet hyvin, ja kun ottelu alkaa olemme valmiita.

Torstain kuolemanottelussa Ruotsi saa vastaansa kivikovan Kanadan. Daniel Sedin paljastaa voiton avaimet nopeasti.

- Ylivoimapelin on sujuttava seuraavassa ottelussa. Saimme tänäänkin paikkoja, vaikka emme onnistuneet maalinteossa. Se on avainasia Kanadaa vastaan.

 

Tukholmasta, Jarkko S. Laitinen

Viimeksi muutettu keskiviikko, 15 toukokuu 2013 13:42

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia