keskiviikko, 15 toukokuu 2013 18:44

Tre Kronorin unelmaketju teki mitä odotettiin - Mårts tyytyväinen

Kirjoittanut Riikka Hoppu
Tre Kronorin unelmaketju teki mitä odotettiin - Mårts tyytyväinen Jarkko S. Laitinen

Ykkösketju 2 x Sedin sekä Loui Eriksson mestaroi Tanskaa vastaan kaksi maalia. Sedinien inspiroimana myös aiemmin laimeasti esiintynyt Martin Thornberg nousi tasolleen - hän teki Ruotsin 3-2- ja 4-2-maalit.

Vaikka ottelun avauserä meni Tanskalle, Ruotsi otti odotetun voiton maalein 4-2. Unelmaketju 2 x Sedin + Loui Eriksson teki onnistui kahdesti.

Kaikki meni päävalmentaja Pär Mårtsin käsikirjoituksen mukaan.
- Kahdet viimeiset treenit ovat menneet hyvin ja olen nähnyt joukkueen nostavan tasoaan kerta kerralta myös peleissä. Mutta vielä eivät kaikki pelaajat ole saavuttaneet sataprosenttista tasoaan.

Ruotsin maalivahti Jakob Markström torjui ottelussa 26 kertaa.

- Puolustuksessa on vielä parannettavaa. On taisteltava enemmän pysäyttääkseen kiekon eikä luottaa että maalivahti sen tekee. Näyttää siltä että nuoremmat pelaajat uskaltavat enemmän ja vanhemmat tekevät kuin ovat aina tehneet.

- Kanadalle hävisimme, mutta silloin joukkue ei ollut täysin mukana. Nyt kaiken pitäisi olla paremmin vaikka Kanadan mahtavaan ylivoimapeliin täytyy vielä treenata. Myös Vancouver Canucksista tulleen pakin Alexander Edlerin täytyy tottua isoon kaukaloon, Mårts sanoi.

- Kotikisojen kirous tai Kanadan rooli ennakkosuosikkina eivät vaikuta taktiikkaamme. Huolissaan olo ei auta, totesi ilmeisen tyytyväinen Pär Mårts.

Tukholmasta, Riikka Hoppu

 

 

 

Viimeksi muutettu torstai, 16 toukokuu 2013 13:43

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia