torstai, 16 toukokuu 2013 15:47

Janne Arolinna: "Futaajan sydän sykkii myös lätkälle"

Kirjoittanut Jari Mether
Futaajalle maistuu myös lätkä. Futaajalle maistuu myös lätkä. Siiri Markkanen

- Onhan täällä ihan mahtava tunnelma, vaikka katsomo ei ole edes täynnä. USA on hyvällä jalalla liikkeellä ja Venäjän pelistä puuttuu tunnetta ja venäläisfaniktin ovat tosi hiljaa. USA vie tämän ottelun 6-2, toteaa Arolinna ottelun toisella erätauolla.

Janne Arolinna on pelannut jalkapalloa pikkupojasta saakka. Helsingissä varttunut 26-vuotias liikunnanohjaaja on HJK:n juniorimyllyn kasvatteja, jolla on pelikokemusta Ykkösdivisioonasta PK-35:n ja Atlantiksen riveistä. Nykyinen joukkue on Kakkosessa pelaava Laajasalon Palloseura.

- Tämä on toinen ottelu, jonka näen paikan päällä ja aina, kun on ollut mahdollista, matseja on seurattu TV:sta. Mutta totta kai livenä nähtynä fiilis on vielä parempi kuin kotisohvalta.

Toki lätkä on tuttua Arolinnallekin ulkojäiltä. Käpylä, Brahen kenttä ja siltamäki ovat tutuimmat kentät.

- Eikä rullakiekkokaan vierasta ole. Sitä on vedetty Väiskillä.

Illan pelistä Arolinnalla on selkeä näkemys.

- Suomi voittaa ja voiton avaimet ovat joukkuepelissä. Jalosen pelikirjalla mennään ja isolla tunteella. Suomen pelaajista Arolinnan oma suosikki on Petri Kontiola.

- Konna on niin kokonaisvaltainen pelaaja.

Niin, USAhan siten voitti lopulta Venäjän maalein 8-3. Ottelun voittajan Arolinna veikkasi oikein, vaikka maaleja tulikin enemmän.

Viimeksi muutettu torstai, 16 toukokuu 2013 16:43

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia