perjantai, 17 toukokuu 2013 00:49

Loui Eriksson: "Ulosajo oli väärä tuomio"

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Loui Eriksson. Loui Eriksson. Jarkko S. Laitinen

Ruotsi joutui Kanadaa vastaan ongelmiin heti avauserässä, kun Alexander Edler ajettiin suihkuun. Kanadan nujertaneessa voittomaalikilpailussa hienon osuman viimeistellyt Loui Eriksson ei sulattanut tuomiota. Ruotsi eteni 3-2 -voitolla kuumasta ottelusta välieriin Suomea vastaan.

Dallas Starsin tähtihyökkääjä Loui Erikssonilla oli selvä mielipide Alexander Edlerin ulosajosta.
- Erotuomarit tekivät väärän ratkaisun. Mutta ei sille mitään mahtanut, emmekä voineet jäädä märehtimään sitä. Meidän piti vain jatkaa peliä, Eriksson arvosteli ottelun erotuomareina toimineita Jyri Rönniä ja Vyacheslav Bulanovia.

Eriksson itse teki oikean ratkaisun voittolaukauskilpailussa, ja upotti komean osuman kanadalaisvahti Mike Smithin selän taakse.
- Tiesin heti mitä aion tehdä. Tulin kovalla nopeudella kohti, ja hidastin sitten juuri ennen maalia. Tunnen Mike Smithin hyvin, olen pelannut hänen kanssaan Dallas Starsin farmissa. Oli hauskaa päästä kokeilemaan häntä vastaan, Eriksson hymyili.

Lauantain hegemoniaottelu Suomea vastaan ei vielä ollut Erikssonin mielessä. Pelimiehen tavoin hän jakoi kuitenkin tunnustusta Suomen joukkueelle jo etukäteen.
- Suomella on aina vahva joukkue. Emme ole nähneet heidän pelaavan, joten meidän pitää käydä läpi Suomen vahvuuksia, ja valmistautua otteluun hyvin.

Ruotsin molemmat peliajalla tehdyt maalit syntyivät identtisen ylivoimakuvion jälkeen. Ensimmäisessä osumassa Loui Eriksson ohjasi Nicklas Danielssonin hurjan lämärin maaliin.
- Tänään se kuvio toimi hyvin. Saimme liikennettä maalin eteen, ja laukauksen suoraan syötöstä, Eriksson kuittasi.

Tukholmasta, Jarkko S. Laitinen

Viimeksi muutettu perjantai, 17 toukokuu 2013 15:11

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia