lauantai, 18 toukokuu 2013 23:15

Sveitsi rynni finaaliin maalivahti Reto Berran johdolla: "Nollapeli on unelma"

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Reto Berra. Reto Berra. Riikka Hoppu

Maalivahti Reto Berra huhki eleettömän ottelun Sveitsin maalilla. Nollapelin torjuneen sankarinsa johdolla maa pääsee metsästämään ensimmäistä MM-mitaliaan 60 vuoteen. Välierässä kaatui USA 3-0.

Unelmaottelun pelannut maalivahti Reto Berra värisi innostuksesta voiton ratkettua. Otteluun ei ollut helppo valmistautua sen jälkeen, kun toinen maalivahti Martin Gerber oli pelannut upean pelin puolivälierässä Tshekkiä vastaan.
- Kyllä minulla oli paineita, sillä Martin pelasi uskomattomasti Tshekkiä vastaan. Valmentaja otti ison riskin vaihtaessaan maalivahtia, Berra selitti innostuneena.

Heti seuraavassa lauseessa paljastui huippu-urheilijan ajatusmaailma.
- Toisaalta en kokenut lainkaan paineita, sillä haluan aina voittaa. Ei ole mitään väliä onko kyseessä alkusarjan ottelu vai välierä. Yritän aina voittaa ottelun.

USA pyöritti peliä ajoittain rankastikin Sveitsin maalin edessä. Silmiinpistävintä koko ottelussa oli Reto Berran eleetön toiminta.
- On kieltämättä parhaita puoliani, että pysyn rauhallisena ja keskittyneenä koko ottelun ajan. Tilanteella tai millään muullakaan ei ole merkitystä, minä pystyn keskittymään olennaiseen.

Kultaottelun maalivahdista ei vielä ole tietoa, mutta Berraa asia ei heti välieräottelun jälkeen edes kiinnostanut. Ottelun jälkeen rajusti tuulettanut joukkue sai sankarivahdiltaan ansaitut kiitokset.
- Huomisen maalivahdista ei ole vielä mitään tietoa. Mutta jos joukkue pelaa huomennakin tuolla tavalla, sitten sillä ei todellakaan ole merkitystä kuka siellä maalissa on, Berra hehkutti silmät loistaen.

Kovan taistelun jälkeen Berra oli hämillään teostaan.
- Nollapeli tällaisessa ottelussa on tietysti unelma. Tätä kaikkea on vaikea ymmärtää nyt, sillä ottelu oli kova taisto. Taistelin itseni ja mieleni kanssa, ja nyt olo on aivan tyhjä.

Tukholmasta, Jarkko S. Laitinen

 

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 19 toukokuu 2013 00:02

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia