perjantai, 14 helmikuu 2014 17:55

#3 Olli Määttä

Kirjoittanut

Pelipaikka: Puolustaja
Pelinumero: 3
Seura: Pittsburgh Penguins, NHL
Syntynyt: 22.8.1994 Jyväskylä
Ikä: 19
Pituus: 185 cm
Paino: 83 kg
Kätisyys: Left
A-maaottelut:

JYPin kasvatti tulee pelaamaan Sotshissa uransa ensimmäiset miesten maaottelut. Vasta 19-vuotias Määttä on Suomen olympiajoukkueen toiseksi nuorin pelaaja.

Hän on toki edustanut Suomea juniorimaajoukkueissa, ja olisi ikänsä puolesta voinut pelata nuorten MM-kisoissa Malmössä.

Määttä siirtyi kaudeksi 2011–12 Kanadan junioriliigaan. Hänen seuransa London Knights voitti kauden päätteeksi Memorial Cupin ja Pittsburgh Penguins varasi Määtän NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella. Määttä pelasi junioriliigassa vielä toisenkin vuoden, mutta raivasi itselleen pelipaikan Penguinsista täksi kaudeksi.

Määttä on erittäin älykäs puolustaja, jolla on myös hyvät kiekolliset taidot. Hän on saanut kypsistä otteistaan ylistystä NHL:ssä. Määttä ei ole nuoresta iästään huolimatta aristellut maailman kovimmassa kiekkoliigassa, eikä tee sitä varmasti Sotshissakaan.

Pelaajesittelyt julkaistiin Leijonat-lehdessä 1/2014, joka ilmestyi Sotshin kisojen avajaispäivänä 7. helmikuuta 2014. A-maaotteluiden määrät ennen Sotshin turnauksen alkua.