tiistai, 18 helmikuu 2014 11:32

Ruotsi ei voita olympiakultaa Sotshissa, Suomi voi voittaa - Tässä syy!

Kirjoittanut
Turha koittaa, lopussa Suomi voittaa. Tuukka Rask otti kiekon talteen Kanada-pelissä. Turha koittaa, lopussa Suomi voittaa. Tuukka Rask otti kiekon talteen Kanada-pelissä. Jukka Rautio.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n olympiatoimitus on tutkinut edellisiä olympiaturnauksia ja huomannut mielenkiintoisen faktan: Tie olympiakultaan kulkee alkusarjatappion kautta.

Olympialaisten jääkiekkoturnaus pelattiin pudotuspelisysteemillä ensimmäisen kerran vuonna 1992. Albertvillen kisoista lähtien yksikään olympiakultaa juhlinut maa ei ole selviytynyt alkulohkopeleistään ilman tappiota.

Jos sama toteutuu tänäkin vuonna, Ruotsi ei tule voittamaan Sotshissa kultaa. Tre Kronor nimittäin porskutti ainoana maana alkulohkopelit ilman pistemenetyksiä.

USA ja Kanada ovat vertailussa rajatapauksia, sillä ne voittivat kaikki alkusarjapelinsä, mutta yhden vasta yliajalla: Kanada Suomen jatkoajalla ja USA Venäjän voittomaalikisassa.

Suomi hävisi alkulohkonsa päätöspelissä jatkoajalla Kanadalle, joten jos kirous pätee, Leijonilla on käsissään turnausvoiton avaimet.

Kertauksena mestarien alkulohkotappiot:

1992: IVY-nimellä turnaukseen osallistunut Venäjän joukkue hävisi alkupeleissä Tshekkoslovakialle, mutta voitti lopulta olympiakultaa.

1994: Ruotsi aloitti Lillehammerissa vaisusti: Tasapeli Slovakiaa vastaan ja tappio Kanadalle. Turnaus päättyi kuitenkin kultajuhliin, kun Ruotsi kyykytti Kanadan finaaliottelussa Peter Forsbergin legendaarisella harhautuksella voittomaalikilpailussa.

1998: Tshekki hävisi alkulohkopelinsä Venäjälle, mutta maksoi potut pottuina finaalissa - Dominik Hasek oli Tshekin voiton takuumies nollapelillään.

2002: Kanada palasi Salt Lake Cityssä 50 vuoden tauon jälkeen kultakantaan, vaikka se hävisi alkupeleissä Ruotsille maalein 5-2.

2006: Ruotsi kompuroi turnauksen alussa ja hävisi Venäjälle 0-5 sekä Slovakialle 0-3 Tre Kronor osasi kuitenkin voittaa oikeat pelit eli ne kolme viimeistä - finaalissa kaatui Suomi.

2010: Kanada horjahti alkupeleissä USA:lle, mutta velat kuitattiin finaalissa Sidney Crosbyn jatkoaikamaalilla.

Lähde:
IIHF.com

 

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia