keskiviikko, 29 huhtikuu 2015 12:53

Leijonien Harri Pesonen: ”Pitkä aika edellisistä arvokisoista”

Kirjoittanut
Harri Pesonen pääsi maajoukkuemaalin makuun Espoossa kolme viikkoa sitten. Harri Pesonen pääsi maajoukkuemaalin makuun Espoossa kolme viikkoa sitten. Pasi Mennander

Hyökkääjä Harri Pesonen on pelannut tällä kaudella Suomen A-maajoukkueen riveissä 13 ottelua tehoin 1+3=4. A-maaotteluita Pesoselle on kertynyt niin Euro Hockey Tourin kuin Euro Hockey Challengen otteluiden tiimoilta.

- Hyvä MM-leiri on takana, ja minulla on kovat odotukset MM-kisojen suhteen. Sveitsin liigan pudotuspeleissä pudottiin joukkueeni kanssa ensimmäisellä kierroksella, ja siitä jäi katkera maku. Kausi Sveitsissä oli kyllä muuten hyvä kokemus, ja siellä jatkuu pelit ensi kaudella, Pesonen kertoo.

Pesonen kiekkoili seurajoukkuetasolla Suomessa viimeksi kaudella 2011-2012, jolloin hän juhli JYPin riveissä Suomen mestaruutta. Seuraavat kaksi kautta kuluivat pääosin AHL:ssä. NHL-otteluita hyökkääjälle kertyi neljä.

- Eurooppaan palaamisen jälkeen yksi tavoitteista oli A-maajoukkueeseen pääseminen, ja paikka MM-joukkueesta.

Pesonen debytoi A-maajoukkueessa kaudella 2011-2012, mutta nyt edessä on ensimmäiset miesten arvokilpailut. 26-vuotias hyökkääjä on pelannut aikaisemmin arvokisoissa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

- Ne kisat olivat kaudella 2007-2008, joten pitkä aika on edellisistä arvokisoista, joissa olen ollut mukana. Hävittiin puolivälierissä Kanadalle, mutta ottelun hyvä tunnelma jäi mieleen positiivisena asiana. Se oli kerrasta poikki -meininki ja niiden kisojen kliimaksi.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia