tiistai, 29 joulukuu 2015 22:09

Seitsemän uutta Jääkiekkoleijonaa aateloitiin

Kirjoittanut Leeni Pellinen

Suomen Jääkiekkomuseo juhlisti tänään Helsingissä jääkiekon saralla ansioituneita aateloimalla seitsemän hienoa kiekkovaikuttajaa Jääkiekkoleijoniksi.

Jääkiekkoleijoniksi aateloitiin Pekka Leimu, Saku Koivu, Teemu Selänne, Kimmo Rintanen, Tiia Reima, Rauli Virtanen ja Erkki Haapanen. Lisäksi Pekka Rantanen sai Yrjö Salmisen nimeä kantavan palkinnon suomalaisen jääkiekon eteen tekemästään elämäntyöstä.

Kaikki palkittavat korostivat juhlapuheissaan pelikavereiden, peliyhteisön, leijonaperheen ja läheisten merkitystä omalla urallaan.

-  Kyllä maajoukkue on aina ollut suuri kunnia-asia. Kun Leijona-paidan pukee päälle, niin ollaan yhtä suurta perhettä. Tiedetään, että koko Suomi on meidän takana. Leijona-paitaa on aina kantanut suurella ylpeydellä, Tiia Reima kertoo.

Uudet Jääkiekkoleijonat saivat arvoisensa juhlahetken. Pienestä jännityksestä huolimatta kaikki palkitut onnistuivat muistoillaan naurattamaan juhlayleisöä ja pitämään tilaisuuden rentona arvokkuuden ohella. 

- Eilen kävi hauska juttu, kun soitin pojille kotiin ja kerroin tästä aateloinnista. Pojat vähän aikaa mietti ja kysyi, että iskä, kutsutaanko sua tästä lähtien sitten sir Teemuksi, Selänne nauratti juhlayleisöä.

Aateloidusta paikalla olivat kaikki, lukuun ottamatta Saku Koivua, joka joutui jättämään tilaisuuden väliin sairastumisen vuoksi. 

 
 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta