×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

tiistai, 01 tammikuu 2013 20:26

Tyttöleijonat jätti Unkarin nollille

Kirjoittanut
Tyttöleijonat jätti Unkarin nollille Marko Hannula

Suomi voitti alkusarjan päätösottelussa Unkarin maalein 4-0. Yritteliäästi esiintynyt Unkari oli ottelussa aktiivinen ja onnistui luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja. Suomen kärsivällisyys ja ensiluokkainen maalivahtipeli takasivat kuitenkin leijonille voiton ja paikan neljännesfinaaleissa.

Suomi ja Unkari tahkosivat tiistaina viihdyttävän kamppailun alkulohko A:n viimeisessä ottelussa. Vaarallisia maalipaikkoja nähtiin kaukalon molemmissa päissä Suomen hienoisesta hallinnasta huolimatta.


Leijonat pohjustivat voittonsa jo avauserässä iskemällä kiekon kolmasti Unkarin maaliin. Suomi oli niskan päällä myös ottelun toisessa erässä, jossa Emma Nuutisen illan toinen osuma jäi lopulta pelin viimeiseksi. Nuutisen ohella yksi Suomen voiton takuunaisista oli erinomaisesti torjunut Eveliina Suonpää, jolle nollapeli oli ensimmäinen MM-tasolla.
Ottelun päätyttyä päävalmentaja Juuso Toivola jakoi joukkueelle sekä kehuja, että kritiikkiä.


- Voitto kansainvälisestä pelistä lämmittää aina mieltä. Ottelu jännitti aika lailla etukäteen, joten halusimme tehdä siitä itsellemme helpon. Voitto ja lohkon toinen sija ovat kuitenkin tässä vaiheessa asioita, joihin voimme olla tyytyväisiä, Toivola puntaroi.


Puhtaasta 4-0-voitosta huolimatta päävalmentaja näki ottelun päätöserässä parantamisen varaa.


- Kolmannessa erässä otteemme eivät olleet aivan sillä tasolla, kuin kahdessa ensimmäisessä. Unkari pääsi liian usein ylivoimahyökkäyksiin ja maalipaikkoihin. Näissä asioissa meidän on oltava jatkossa tarkempia, leijonaluotsi painotti.


Suomen MM-turnaus jatkuu keskiviikkona neljännesfinaaliottelulla Tshekkiä vastaan. Ottelu pelataan Heinolassa klo 18.30 alkaen,