sunnuntai, 10 helmikuu 2019 11:29

Kolme pointtia U16:n Venäjä-pelistä – "Venäjä maalipaikoissaan meitä terävämpi"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Samu Tuomaala teki Venäjä-pelissä Suomen molemmat maalit. Samu Tuomaala teki Venäjä-pelissä Suomen molemmat maalit. Pasi Mennander

Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien kotiturnauksen toisessa pelissä? Tässä kolme näkökulmaa lauantain Venäjä-otteluun, joka päättyi Venäjän 4–2-voittoon (1–0, 1–1, 2–1). Ottelu pelattiin Mikkelissä.

1. "Ottelu oli kahden hyvin tasavahvan joukkueen kohtaaminen. Usein vielä tässä vaiheessa ei ole ratkaisevaa se, kumpi joukkue ottelun voittaa, vaan tärkempää on se, miltä huippujoukkueiden kohtaaminen näyttää. Olimme täysillä pelissä mukana. Meillä riittää jalka haastamaan vastustajia hyvin, emmekä missään vaiheessa tässäkään ottelussa olleet täysin köysissä."

2. "Venäjä oli tänään maalipaikoissaan selkeästi meitä terävämpi. Nousimme ottelussa kahdesti tasoihin (1–1 ja 2–2), mutta molemmilla kerroilla Venäjän onnistui tehdä johtomaali heti meidän maalimme jälkeen. Kolmannen erän alussa pääsimme pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta emme onnistuneet maalinteossa. Maalintekopelissä Venäjä ansaitsi voittonsa."

3. "Turnauksessa on äärimmäisen tärkeää, että pystytään oppimaan jokaisesta ottelusta jotain, varsinkin tässä U16-vaiheessa. Oppi pitää hakea pelin sisältä. Turnauksessa seuraava peli tulee usein nopeasti, ja se on taas uusi mahdollisuus haastaa joukkuetta ja myös henkilökohtaisella tasolla. Sunnuntaina meillä on tilaisuus pelata positiivisella tuloksella turnauksen voitosta. Siihen meillä on täysi mahdollisuus."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun Suomi–Venäjä tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U16-uutisia