sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 10:00

Pikkuleijonat upeasti neljännesfinaaleihin!

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Suomi juhli riehakkaasti voittoon siivittänyttä osumaa. Suomi juhli riehakkaasti voittoon siivittänyttä osumaa. Matti Nenonen.

Torstaisen avauspelinsä rutiinilla Tanskaa vastaan hoitanut Suomi joutui kovempaan testiin lauantain iltaottelussa Sveitsiä vastaan. 

 

Päävalmentaja Rauli Urama painotti joukkueen treeneissä erityisesti sitä, että erien alussa on oltava hereillä. Joukkue oli kuunnellut koutsiaan ja jo ajassa 4.48 kiekko löytyi sveitsiläisvahti Gauthier Descloux’n selän takaa. Maali syntyi kauniin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, kun Mikko Rantanen siirsi kiekon Juho Lammikolle, joka pisti rystyltä 1-0:aan.

Sisukas Sveitsi taisteli itsensä tasoihin ensimmäisen erän puolivälissä. Asialla oli alppimaan vaarallinen ykkösketju ja maalintekijäksi merkittiin Denis Malgin. Sveitsin maalin jälkeen peli tasoittui huomattavasti. Sveitsiläispelaajat pääsivät kiekonriistoihin ja ajoivat vauhdilla Kaapo Kähkösen vartioimalle maalille.

Toisen erän alkuun Sveitsi otti heti jäähyn ja Suomi pääsi hetken ajan jauhamaan kahden miehen ylivoimalla. Pikkuleijonat keittelivät mainiot sopat Sveitsin maalille ja Descloux’lla riitti tekemistä, mutta maaliin asti laattaa ei saatu. Noin 27. minuutin kohdalla Joel Kiviranta passitettiin jäähyboksiin päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kaksiminuuttisen päälle Kivirannalle paiskattiin 10 minuutin käytösrangaistus. Suomi hoiti kuitenkin varmasti ja rauhallisesti alivoiman.

Ei ihme, että Sveitsi yllätti USA:n kisojen avausottelussa. Se esitti Suomeakin vastaan aktiivista peliä, puolusti todella sitkeästi, blokkasi laukauksia ja iski vastahyökkäyksiä. Kaapo Kähkönen ehti jokaisen vedon eteen ja numerot pysyivät 1-1:ssä. Ajassa 49.04 Sebastian Aho lopulta räjäytti Kisapuiston volyymit kaakkoon tekemällä Waltteri Hopposen ja Jere Rouhiaisen syötöstä Suomen johtomaalin, joka lopulta jäi ottelun voittomaaliksi. Sveitsi loi vielä ottelun lopussa vaarallisia paikkoja Suomen maalille, mutta 4133 katsojan riemuksi valotaululle jäi lukemat 2-1. Näin Pikkuleijonat varmisti jo paikkansa neljännesfinaaleissa.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 11:00