sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 20:21

Slovakia oli lähellä yllätystä Imatralla

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Ottelu oli hyvin intensiivinen ja jäähyjä jaeltiin puolin ja toisin. Ottelu oli hyvin intensiivinen ja jäähyjä jaeltiin puolin ja toisin. Siiri Markkanen

Slovakian ja Kanadan välinen ottelu alkoi todella vauhdikkaasti, peliä vietiin kovalla vauhdilla päästä päähän ilman katkoja lähes viisi ensimmäistä peliminuuttia. Tämän jälkeen tahti hieman rauhoittui ja kamppailua käytiinkin lähinnä keskialueella. 

Slovakialla oli hyviä katkoja ja syöttöjä läpi ottelun, eivätkä kiekot pomppineet toisin kuin Kanadalla. Slovakian Christian Jaros otti jäähyn huitomisesta, mutta Kanada ei saanut ylivoimaansa kulkemaan, vaan kaksiminuuttinen oli täynnä huolimattomia syöttöjä ja kiekonmenetyksiä siniviivalla. Slovakia ei hallitsevaa mestaria kumarrellut, vaan oli päinvastoin todella pirteä ja ennakkoluuloton ja etenkin karvasi aggressiivisesti.

Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen Kanada sai yliotteen ja peli pyöri Slovakian päädyssä, mutta slovakkien onneksi turnauksen vahvasti aloittanut maalivahti Adam Huska oli mies paikallaan.

Pitkän Kanada-pyörityksen jälkeen Slovakia sortui oman maalinsa edustalla väkivaltaisuuteen, mutta Juraj Mily pääsi suoraan aloituksesta hienoon läpiajoon hassuttaen Kanadan maalivahdin Mason McDonaldin poikittaisliikkeeseen ja tuikkasi Slovakian komeasti alivoimalla 1-0 -johtoon.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Slovakia kuitenkin jäähyili jälleen kerran ja tällä kertaa se kostautui Kanadan tullessa tasoihin kun erää oli jäljellä seitsemän sekuntia. Maalintekijänä oli Brendan Perlini.

Kun peliä oli jäljellä 6 minuuttia, Kanada kilautti yllättävän laukauksen ylärimaan ja tuuletti jo maalia, jota lähdettiin vielä tarkastamaan puhelimeen. Maali oli kuitenkin syntynyt ja Kanada siirtyi 1-2 -johtoon, asialla toistamiseen Perlini. Slovakia taisteli kunniakkaasti ja oli todella lähellä yllätystä, mutta jäähyjen takia rikkonaiseksi jäänyt viimeinen erä kuitenkin kostautui Kanadan viedessä täydet pisteet nimiinsä.

Slovakian puolustaja Christian Jaros harmitteli pelin jälkeen jäähyjen määrää ja omiensa ylivoiman tehottomuutta.

- En tiedä missä meni vikaan. Pelasimme todella hyvän ottelun ja varsinkin omassa päädyssämme olimme vahvoja, mutta tämä on jääkiekkoa. Tällaista se välillä vain on.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 21:25