maanantai, 21 huhtikuu 2014 00:32

USA rutiinivoittoon Tanskasta - "Tanskan maalivahti teki iltamme vaikeaksi"

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Jack Eichel. Jack Eichel. Pasi Mennander

Yhdysvallat verrytteli B-lohkon ainoassa pelissä suurinumeroisen voiton Tanskasta. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä tiukemman niskalenkin USA otti tanskalaisista. 7-0-numeroihin päättyneen ottelun kolmas olikin jenkkien näytöstä.

Tanska tuli otteluun hyvällä asenteella ja pysyikin amerikkalaisten kyydissä ensimmäisen erän puoliväliin asti. Kahdeksan minuutin kohdalla Tanska kilautteli ylivoimalla jo Edwin Minneyn vartioman jenkkimaalin tolppia, mutta ottelun avausmaalin iski toiseen päätyyn Sonny Milano ajassa 10.24. Ensimmäisen erän lopussa ottelu alkoi kääntyä USA:lle. Scouttien kynät sauhusivat katsomossa, kun tanskalaismaalivahti Mathias Seldrup poimi amerikkalaisnuorukaisten vetoja hanskaansa kerta toisensa jälkeen.  

Kolmannessa erässä Tanska jäi USA:n jalkoihin ja amerikkalaisnuoret hakkasivat hienosti taistelleen Mathias Seldrupin taakse peräti neljä täysosumaa.

Jenkkijoukkueen tähtipelaaja Jack Eichel oli tyytyväinen joukkueensa iltapuhteeseen ja asenteeseen.

- Ollaan parannettu Sveitsi-tappion jälkeen peliämme. Tshekki-matsin voitto oli meille tärkeä ja tunteikas ja tämä ottelu oli nyt toinen hyvä esitys meiltä. Tultiin mielestäni hyvin peliin ja pelattiin suunnitelmamme mukaisesti, arvioi Eichel.

Myös amerikkalaishyökkääjä antoi tunnustusta Tanskan maalivahdille, joka torjui mm. Eichelin rangaistuslaukauksen kolmannen erän puolivälissä.

- Tanskan maalivahti pelasi loistavasti ja teki illan meille vaikeaksi. Luotiin kyllä paljon maalipaikkoja, mutta kahdessa ensimmäisessä erässä ei saatu kiekkoja Seldrupin taakse. Saatiin kuitenkin voitto ja joukkueen tunnelma on nyt todella hyvä, iloitsi Jack Eichel.

USA pelaa tiistaina Suomea vastaan klo 18.30.

 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 21 huhtikuu 2014 00:40