tiistai, 22 huhtikuu 2014 02:23

Otteluraportti: Venäjän Damir Sharipzyanov Saksa-voiton jälkeen: "Nyt tuntuu todella hyvältä!"

Kirjoittanut Tiina Pirilä

Kahdessa aiemmassa ottelussaan kompuroineelle Venäjälle maanantai-iltapäivän koitos Saksaa vastaan oli erittäin tärkeä. Venäjä ei ollut ennen päivän otteluaan saalistanut yhtäkään voittoa varsinaisella peliajalla – Ruotsille se hävisi voittolaukauskilpailussa ja Slovakiankin venäläiset kellistivät vasta jatkoajalla. Saksa taas oli hävinnyt sekä Slovakialle että Kanadalle eikä vastus maanantaina ainakaan helpottunut.

Ottelun alku oli tunnusteleva, mutta erän puolivälin paikkeilla Saksan Maximilian Kammerer otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta ja Venäjän Yevgeni Svechnikov tuikkasi kiekon ensimmäisen kerran Saksan maaliin. Kun Venäjä vauhtiin pääsi, saman ketjun Alexander Protapovich kävi viimeistelemässä heti perään Venäjän toisen osuman.

Melko tarkalleen erän puolivälin kohdalla alkoi tapahtua kummia. Venäjä otti peräjälkeen neljä kaksiminuuttista ja kaiken päälle Kirill Shukinille tuomittiin käytöskymppi. Saksa kiitti, maalasi ja kumarsi. Ensin Stefan Loibl osui kahden miehen ylivoimalla ja neljän minuutin päästä Kammerer toi Saksan tasoihin. Saksan hyvä ote lässähti vain minuutin kuluttua Emil Quaasin jäähyyn, jonka aikana Kirill Pilipenko siirsi Venäjän jälleen johtoon ylivoimalla. Varsin tapahtumarikkaan erän lopulla Venäjä vaihtoi vielä maalivahtia. Maxim Tretiak teki tilaa Alexander Trushkoville. Toiseen erään lähdettiin Venäjän 3-2-johdossa.

Toisessa erässä peli rauhoittui ja ainoat tilastomerkinnät olivat kaksi saksalaisjäähyä. Saksa alkoi hieman hyytyä. Venäjä hallitsi toista erää ja punapaidat painoivat peliä Florian Prosken vartioimalle saksalaismaalille. Erän loppupuoli olikin Prosken näytöstä. Scouttirivistö ihasteli aitiopaikalta, kun saksalaisvahti nollasi kaikki venäläisyritykset.Erän puolivälissä Venäjän Yegor Korshkov jyrättiin laitaa vasten ja venäläishyökkääjä joutui jättämään kentän.

Saksa ei suostunut antamaan millään periksi ja tuli kolmanteen erään kovalla intensiteetillä. Se saikin aikaan hässäkkää Venäjän maalille, mutta kesken saksalaispainostuksen Venäjän Ivan Nikulishin kävi niittaamassa ottelun lukemiin 4-2. Sisukas Saksa jaksoi silti yrittää ja kun venäläiset antoivat siimaa, Saksan pojat pääsivät yrittämään vanhanaikaista, vetämään B-pisteeltä, vippaamaan rystyltä ja hakkaamaan kiekkoja oikealta ja vasemmalta Trushkovin patjoihin. Trushkov onnistui torjumaan sarjatulen. Venäjä pääsi vielä ylivoimalle ja Svechnikovin toinen maali oli ottelut viimeinen niitti. Venäjä vei koitoksen nimiinsä lukemin 5-2.

- Tuntuu todella hyvältä, kun saatiin tänään ensimmäinen täysi pistepotti varsinaisella peliajalla. Pelasin mielestäni ihan hyvän pelin tänään itsekin. Alku oli tiukka. Ensimmäisessä erässä otettiin ihan liikaa jäähyjä ja päästettiin Saksa mukaan peliin, mutta kolmannen erän kaksi maalia helpottivat, kertasi venäläispuolustaja Damir Sharipzyanov.

Saksan leirissä tunnelmat olivat toisenlaiset. Saksa hävisi jo kolmannen ottelunsa. Saksalaispakki Patrick Kurz analysoi mietteliäänä joukkueensa otteita.

-  Vaikea sanoa, mistä tarkalleen kiikastaa. Meidän täytyisi kyllä parantaa puolustuspeliämme. Pitää myös voittaa kaksinkamppailuja, pitää ampua enemmän ja mennä suoraviivaisemmin maalille, Kurz arvioi.

Florian Proskelle ilta oli hikinen Saksan maalilla. Nuorimies onnistui viidestä takaiskumaalista huolimatta pitämään joukkuettaan pystyssä kriittisillä hetkillä. Vaikka Venäjä lopulta otti voiton selvin luvuin,  Proske näki Saksan pelissä myös positiivisia asioita.

- Venäjä on kova joukkue, mutta mekin pelattiin tänään ihan hyvin ja taisteltiin. Saksa ei ehkä ole turnauksen teknisin joukkue, mutta ainakin jaksetaan tehdä hyvin töitä, tsemppasi Florian Proske joukkuekavereitaan.

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 22 huhtikuu 2014 19:55