maanantai, 25 maaliskuu 2013 10:01

CSM: Jokeri-hyökkääjä murskaa maaliennätyksen! – "Päätä ei huimaa"

Kirjoittanut
Petrus Palmun pelit jatkuvat maanantaina Oulussa, kun Jokerit kohtaa Kärpät neljännessä välieräottelussa. Petrus Palmun pelit jatkuvat maanantaina Oulussa, kun Jokerit kohtaa Kärpät neljännessä välieräottelussa.

Jokerien Petrus Palmu rikkoi lauantaina C-nuorten pudotuspelien maaliennätyksen. Palmu on latonut kevään ratkaisuotteluissa jo 16 maalia.

Uusi ennätys näki päivänvalon lauantain kolmannessa välieräottelussa, kun Jokerit kukisti Kärpät maalijuhlassa 9-7. Petrus Palmu viimeisteli sekä 8-7-voittomaalin ajassa 55.19 että loppulukemat tyhjään Kärppä-maaliin ajassa 59.59.

Jälkimmäinen Palmun maaleista oli hänelle jo 16:s pudotuspeleissä. Lukema ylittää TPS:n Oskari Siikin nimissä olleen aikaisemman ennätyksen. Siiki viimeisteli kevään 2011 C-nuorten pudotuspeleissä yhteensä 15 maalia 10 ottelussa.

Palmu on kerännyt pelaamissaan kahdeksassa playoff-ottelussa pisteet 16+3=19. C-nuorten pudotuspelien piste-ennätys on Lukon Aleksi Saarelan nimissä viime keväältä. Saarela teki yhdeksässä ottelussa peräti 29 (14+15) pistettä.

Heinäkuussa 1997 syntynyt Palmu on Joensuussa kiekkokoulutuksensa saanut 165-senttinen ja 65-kiloinen hyökkääjä. Tälle kaudelle Palmu siirtyi Jokipojista Jokerien paitaan.

* * *

"Päätä ei huimaa"

Jokerien C-nuoria luotsaavalla Markku Kyllösellä on yhteistä taustaa Palmun kanssa Joensuun Jokipojista. Kyllönen kehuu erityisesti Palmun perheen vaikutusta maalitykin kehityksessä.

- "Petu" on liikunnallisesti erittäin lahjakas. Hän on liikkunut monipuolisesti pienestä pitäen. Jääkiekkoilussa hänellä on loistavat lajitaidot ja mikä tärkeintä, päätä ei huimaa, Kyllönen sanoo.

- Hyökkäysaluepelaaminen on hyvässä paketissa. Petu ymmärtää peliä ja laukaus on hyvällä tasolla. Puolustuspäässä on tietenkin tekemistä, mutta se on helpoin osa-alue laittaa kuntoon jatkossa.

Petrus Palmu on vielä kasvuiässä, mutta ei ole joukkueensa kookkaimpia pelaajia. Markku Kyllönen ei näe pelaajan kokoa ongelmana nykykiekossa.

- Pitää nähdä mihin kiekkoilu on menossa. Hyvin luistelevat ja lajivoimaiset kaverit ovat vahvoilla. Pelaajan pitää pystyä reagoimaan eri tilanteisiin, ja osata pelata hyvin kahteen suuntaan. Ja se, minkälainen asenne pelaajalla on, ratkaisee paljon. Pitää olla sydän paikallaan, Kyllönen niputtaa oleellisen.

Petrus Palmu pelasi alkukaudella Jokerien B-nuorten joukkueessa. Joulun aikaan nuorukainen sairasteli ja joutui kahdesti antibioottikuurille.

– Silloin piti rauhoittaa vähän tilannetta ja pitää pientä taukoa. Petruksen paikka loppukaudeksi löytyi C:n joukkueesta, ja se oli loistava juttu myös yksilön kannalta. Se millä tasolla pelaaja pelaa, ei ole ratkaisevaa. Hyvä pelaaja on dominoiva pelaaja omassa ikäluokassaan, Kyllönen näkee.

Muutto Joensuusta Helsinkiin oli iso askel Petrus Palmun pelaajapolulla. Vastuuvalmentaja Kyllösen mukaan se on tärkeä kasvattava kokemus, kun nuori pelaaja pyrkii kohti huippua.

- Joensuussa kaikki oli kävelymatkan päässä. Helsingissä kaikkeen uuteen pitää tottua. Mutta kun ensimmäisestä vuodesta selviää, kaikki on helpompaa, joensuulaisen kiekkoilun legendoihin kuuluva Markku Kyllönen sanoo kokemuksella.

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta