sunnuntai, 28 lokakuu 2018 11:55

CSM: TPS murskasi Blues Akatemian kotona - Ottelun tehopelaaja Eemeli Saari: ”Joukkueena voitettiin”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Eemeli Saari. Eemeli Saari. Pasi Mennander

Lauantain kierroksella Turun Palloseura oli tyly isäntä eikä antanut Blues Akatemialle mahdollisuuksia vaan otti sarjapisteet selvin 6-0 lukemin. Ottelun tehomieheksi nousi pisteet 2+2 nakuttanut puolustaja Eemeli Saari, joka myhäili tyytyväisyyttä taiston tauottua.

- Oli totta kai mukava onnistua itekin, mutta kyllä tänään onnistuttiin joukkueena ja nimenomaan joukkueena voitetaan aina, leveästi hymyilevä Saari tuumasi tuoreeltaan pelin jälkeen. 

Jääkiekkoluokalla peruskoulun viimeistä vuotta suorittava 15-vuotias turkulaisnuorukainen toimii myös joukkueensa kapteenina. Hän haluaa olla johtava pelaaja ja kannustaa muita. Kapteenina hän on myös äänessä pukukopissa. Saaren mukaan tavoitteet joukkueella on selvät.

- Ehdottomasti halutaan karsintasarjasta mukaan C-junioreiden SM-sarjaan. Pitää saada oma peli kuntoon ja tehdä paljon töitä, niin sitä kautta se paikka tulee sieltä, luottavainen kapteeni totesi.

Ikäisekseen kookas (187cm) Saari erottuu kentällä selvästi. Puolustaja toteaakin, että oman pelin vahvuudet löytyvät tällä hetkellä fyysisestä pelistä sekä avauspelaamisesta, mutta tietysti kunnianhimoinen nuorukainen löytää omasta pelistä myös petrattavaa.

- Kyllä mä luistelua haluan kehittää ja laukausta pitää parantaa. Peliälyä ei pysty parantaa, mutta sellaista pelinlukua ja ymmärrystä haluan kehittää, ammattilaiskiekkoilijaksi urallaan tähtäävä Saari mietti.
 

 

"Oli tosi kiva kokemus ja pääsi mittaamaan omaa tasoaan. Oli kiva pelata äijien kanssa, jotka tavoittelevat ja haluavat samaa kuin minä."

Viime viikonloppuna Saari pääsi kokemaan myös Leijona-tunnelmia, kun hän oli mukana alle 16-vuotiaiden maajoukkuetapahtumassa, jossa Suomi kohtasi viikonloppuna Saksan kolmesti. Nuorelle TPS-puolustajalle kokemus oli antoisa.

- Oli tosi kiva kokemus ja pääsi mittaamaan omaa tasoaan. Oli kiva pelata äijien kanssa, jotka tavoittelevat ja haluavat samaa kuin minä, Saari kertasi iloisena.

Hän kertoo, että leiriltä jäi paljon oppia myös arkeen ja nimenomaan sitä jokapäiväistä työntekoa ja asioiden huolellisesta tekemistä nuorille leijonapennuille teroitettiin viikonlopun aikana. Saaren mukaan hän on valmis tekemään sen eteen paljon töitä, että maajoukkue kutsuu jatkossakin.

- Kyllä se on aina kiva pukea Leijona-paita päälle, hyväntuulinen nuorukainen päätti.

Eemeli Saaren pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun TPS-Blues Akatemia tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia