tiistai, 18 joulukuu 2018 15:50

Oulun Kärpät syksyn menestynein seura SM-tason sarjoissa

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kärpät juhli maalia 18.11.2018 pelatussa BSM:n ottelussa Tapparaa vastaan. Kärpät juhli maalia 18.11.2018 pelatussa BSM:n ottelussa Tapparaa vastaan. Mika Kylmäniemi

Oulussa on syytä hymyyn syksyn osalta, sillä Kärpät löytyy sarjataulukon kärkipaikalta neljässä eri sarjassa.

Liigassa Kärpät johtaa sarjaa 13 pisteen etumatkalla TPS:ään. B-nuorten SM-alkusarjassa Kärpät oli ykkönen, samoin C-nuorten SM:n karsintalohkossa.

Lisäksi B2-nuorten SM-alkusarjan voitti Kärppien ja Haukiputaan Ahmojen yhteisjoukkue.

- Menestys on pitkälti seurausta hyvästä työstä ja valmennuksesta arjessa. Hyvät pelaajat ovat tehneet ahkerasti töitä arjessa ja hyvät yksilöt ovat luoneet pohjan myös joukkuemenestykselle, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho iloitsee.

Kärpät on tehnyt jo vuosikaudet hyvää työtä niin junioripuolella kuin aikuisissakin. Siitä kertoo myös se, että seura on palkittu jo useaan kertaan Aaro Kivilinnan muistopalkinnolla. Tämä kausi on menossa kanssa kovaa vauhtia oululaisille.

- Urheilu on meillä keskiössä ja pelaajat ovat kehittyneet hyvin tämänkin syksyn aikana. Junioritoimintamme tuottaa koko ajan hyviä yksilöitä aina edustusjoukkueeseen saakka ja siinä on selkeä jatkumo. Urheilu arjessa ja henkilökohtainen pelaajapolku antavat nuorille vahvan pohjan kehittyä pelaajina seuraavalle tasolle, Aho kuvaili.

Vahva tekeminen on näkynyt menestymisenä niin juniorisarjoissa kuin aikuisten puolellakin. Vuosituhannen vaihteen jälkeen Aaro Kivilinnan muistopalkinto on luovutettu oululaisille kuusi kertaa. Menestymisen resepti Oulussa on ollut selkeä.

- Pitkäjänteinen, systemaattinen eteneminen seuran toimintalinjojen ja arvojen mukaisesti jo aiempina juniorivuosina. Intohimoiset pelaajat ja valmentajat ovat edellytys pelaajan sekä joukkueen kehittymiselle ja sitä kautta menestymiselle, Oulun Kärpät 46:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi muistuttaa.

Juniorisarjoissa tuleva menestyminen näkyy myös liigajoukkueessa, kun omat kasvatit rynnivät aina ykkösketjuihin saakka. Oulu on ollut monelle nykyiselle huippupelaajalle erinomainen ponnahduslauta. Monia oululaispelaajia pelaakin tällä hetkellä maailmalla niin NHL:ssä kuin KHL:ssä. Edustusjoukkueessa pelaa yhdeksän Kärppien juniorimyllyn läpikäynyttä pelaajaa sekä Aleksi Mäkelä, joka siirtyi Kärppiin A-juniori-ikäisenä.

- Kärpät on aina ollut tunnettu omavaraisuudesta ja se on edelleen kivijalka meidän edustusjoukkueen toiminnassa. Tulevaisuuden osalta on hienoa, että junioritoiminnan kautta tulee jatkossakin pelaajia edustusjoukkueen käyttöön ja haluamme jatkaa samalla linjalla. Yksi arvoistamme on pitkäjänteisyys ja on ensiarvoisen tärkeää, että pitkäjänteisellä työllä saamme omia kasvatteja omaan edustusjoukkueeseemme, Aho totesi.

 

Kärppien sijoituksia sarjoissa
(tilanne 18.12.2018):

Liiga:                        1.
Naisten Liiga:                3.
Nuorten SM-liigan alkusarja:  4.
B-nuorten SM-alkusarja:       1.
B2-nuorten SM-alkusarja*:     1.
C-nuorten SM-karsintasarja:   1.

* Kärppien ja Ahmojen yhteisjoukkue

Kauden paras seura -
Aaro Kivilinnan muistopalkinto
2000-luvulla:

2018 Kärpät
2017 HIFK
2016 Kärpät
2015 Blues
2014 Blues
2013 Blues
2012 Blues
2011 Blues
2010 HIFK
2009 Blues
2008 Kärpät
2007 Blues
2006 Kärpät
2005 Kärpät
2004 TPS
2003 Jokerit
2002 TPS
2001 Kärpät
2000 Jokerit

 

Olet nyt

Etsi sivustolta