lauantai, 14 maaliskuu 2015 21:38

Suomi-sarjan välierissä ei yllätyksiä - ”Ei ollut yhtään havaittavissa ylilatautumista”

Kirjoittanut
Jesse Jormanaisella on kokemusta myös Mestis-peleistä, viimeksi kaudelta 2012-2013. Jesse Jormanaisella on kokemusta myös Mestis-peleistä, viimeksi kaudelta 2012-2013. Petteri Ikonen

Suomi-sarjan välierät käynnistyivät lauantaina, jolloin pelattiin Joensuussa ja Kokkolassa. Runkosarjan kakkonen Jokipojat kaatoi HC Satakunnan 5-4, ja ottelun ratkaisuosuman viimeisteli ensimmäisessä jatkoerässä Jesse Jormanainen. Hermes sen sijaan teki selvää Bewe TuusKista jo varsinaisen peliajan puitteissa maalein 8-3.

Jokipoikien ja HC Satakunnan ottelussa oli tarjolla kunnon kissa ja hiiri -leikki. Jokipojat johti 1-0, 2-0, 2-1, 3-1 ja 3-2, kunnes HC Satakunnan ex-liigajyrä Ossi Pellinen pisti pelin tasoihin toisen erän puolivälissä illan toisella maalillaan.

Jokipoikien Elmeri Kotro vei kuitenkin erän lopulla isännät 4-3-johtoon, mutta tämäkin johtoasema suli eurajokelaisvieraiden Santeri Arousvan päätöserän tasoitusmaalin myötä. Ratkaisu haettiin jatkoerästä, jossa 5-4-voittomaalin teki joensuulaisten Jesse Jormanainen.

Jormanaisen viime kauden seura Hermes pelaa myös Suomi-sarjan välierissä, ja kokkolalaisjoukkue murskasi lauantaina kotonaan Bewe TuusKin maalein 8-3. Hermeksen tehomies oli toissa kaudella Jokipojissa pelannut Miikael Arkimo, joka teki hattutempun ja syötti lisäksi yhden maalin.

- Oltiin ainakin valmiita pelaamaan, siitä kiitos pelaajille. Aamulla pidettiin palaveri ja sen jälkeen pojat veti omatoimiset jäät. Oli kyllä jätkät hienosti hoitanut osuutensa, ei ollut yhtään havaittavissa ylilatautumista, kiitteli Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula suojattejaan Keski-Pohjanmaa -lehden verkkosivuilla.

Sunnuntaina pelataan välieriä ja karsintoja

Välierät jatkuvat sunnuntaina, jolloin välierien toiset ottelut pelataan Hyrylässä ja Eurajoella. Loppuottelupaikkaan vaaditaan kolme otteluvoittoa. Hyrylässä Bewe TuusKin ja Hermeksen ottelu alkaa kello 17:00, ja Eurajoella HC Satakunnan ja Jokipoikien ottelu alkaa kello 17:30.

Lauantaina pelattiin myös Suomi-sarjan toisen karsintakierroksen ottelut. Niissä KOOVEE voitti Red Ducksin 2-1 ja S-Kiekko HC Indians Kaarinan 4-3. Nämä ottelusarjat ovat nyt 1-1, ja ratkaisevat kolmannet ottelut pelataan sunnuntaina. Tampereella ottelu alkaa kello 17:00 ja Seinäjoella kello 17:30. Ottelusarjojen häviäjät joutuvat kolmannelle karsintakierrokselle ja voittajat pääsevät kesälomalle.

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta