maanantai, 08 lokakuu 2018 12:26

Zonta-järjestö palkitsi Naisleijonat Naisen teko -kunniamaininnalla

Kirjoittanut Toimitus
KUNNIOITUS
Naisleijonien puolesta palkinnon vastaanottivat Annina Rajahuhta (oik.), Minnamari Tuominen sekä tyttöjen ja naisten maajoukkueiden GM Tuula Puputti. Vasemmalla Zonta Piiri 20:n puheenjohtaja Lea Helle. Naisleijonien puolesta palkinnon vastaanottivat Annina Rajahuhta (oik.), Minnamari Tuominen sekä tyttöjen ja naisten maajoukkueiden GM Tuula Puputti. Vasemmalla Zonta Piiri 20:n puheenjohtaja Lea Helle.

Tuusulassa järjestettiin lauantaina 6. lokakuuta 2018 Zonta International (ZI) Piiri 20:n piirikokous, jossa ohjelmaan kuului myös eri tavoin ansioituneiden naisten palkitseminen.

Naisen teko -kunniamaininnalla Zonta-järjestö haluaa kunnioittaa työssään ja yhteiskunnallisissa tehtävissään ansioituneita naisia, jotka ovat henkilökohtaisella sitoutumisellaan, ammattitaidollaan ja osaamisellaan toimineet merkittävästi naisten aseman parantamiseksi Suomessa. 

Tänä vuonna Naisen teko -kunniamainintoja myönnettiin kaksi: toinen näyttelijä Seela Sellalle ja toinen Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueelle eli Naisleijonille. Molemmat ovat tahoillaan näyttäneet, että nainen pystyy siihen mihin mieskin.

Naisleijonat on raivannut esimerkillään tietä tytöille jääkiekon pariin ja murtanut omalta osaltaan tyypillisiä roolijakoja. Menestys kansainvälisellä tasolla on lisännyt mediahuomiota, ja eri kanavilla on nähtävissä enenevässä määrin otteluja. Menestys on vaatinut kovaa työtä tytöiltä, naisilta, ja heidän perheiltään.

Naisleijonat voitti keväällä 2018 pronssia talviolympialaisissa. Pronssimitaleita on kertynyt kaikkiaan kolme olympialaisista ja 11 MM-kisoista. EM-kultaa on saatu neljästi.

Taustalla on 1980-luvulla alkanut työ. Maajoukkue on tehnyt valmentajiensa johdolla erinomaista työtä tasa-arvon edistämiseksi omalla esimerkillään ja kovalla työllä. Vaikka maajoukkuetasolla miesten ja naisten tasa-arvo on edistynyt jääkiekossa, on vielä tehtävä paljon työtä, että se toteutuu myös seuratasolla ja että lajin pariin saadaan entistä enemmän tyttöjä. 

Vuonna 1919 perustettu Zonta International on eri alojen ammattilaisten muodostama maailmanlaajuinen järjestö, jonka tavoitteena on työnsä avulla voimaannuttaa naisia ja tyttöjä kaikkialla maailmassa. Järjestön visiona on maailma, jossa jokainen nainen ja tyttö pystyy käyttämään hyväkseen kaikki kykynsä.

Lähde: Tiedote

Zonta-järjestön verkkopalvelu
Naisleijonien sivut Leijonat.fi:ssä

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta