perjantai, 04 lokakuu 2019 12:51

Lasten kiekkokausi käyntiin viikonloppuna: Leijona-kiekkokoulut, Easy Hockey ja kansainvälinen tyttökiekkoviikonloppu liikuttavat lapsia

Kirjoittanut Toimitus
Lasten kiekkokausi käyntiin viikonloppuna: Leijona-kiekkokoulut, Easy Hockey ja kansainvälinen tyttökiekkoviikonloppu liikuttavat lapsia Jukka Salminen

Lokakuun ensimmäinen viikonloppu kantaa nimeä "lasten kiekon superviikonloppu", eikä suotta. Alle 8-vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettujen Leijona-kiekkokoulujen kausi alkaa valtaosassa Suomen junioriseuroja ympäri maan ja tytöille on tarjolla kansainvälisen tyttökiekkoviikonlopun merkeissä myös omia kokeilutapahtumia useassa seurassa. Kiekkokouluiän ohittaneille nuorille suunnattu matalan kynnyksen Easy Hockey -toiminta käynnistyy sekin monessa seurassa.

Leijona-kiekkokouluihin ovat tervetulleita kaikki alle 8-vuotiaat lapset sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta. Tytöille ja pojille tarkoitettu toiminta on helppo tapa aloittaa harrastus: Harjoituksia on yleensä kerran viikossa ja opetus tapahtuu leikin varjolla lähtötaidot huomioiden. Kiekkokoulu löytyy lähes jokaisesta Suomen junioriseurasta ja mukaan toimintaan pääsee myös kesken kauden.

Moni seura tarjoaa tytöille tulevana viikonloppuna myös omia kokeilutapahtumia osana kansainvälistä tyttökiekkoviikonloppua. Mukana olevien seurojen lista ja tapahtumien aikataulut löytyvät täältä.

Kiekkokouluvaiheen jälkeen monen nuoren tie vie mukaan joukkuetoimintaan, jossa harrastusmäärät kasvavat portaittain lapsen iän karttuessa. Niille tytöille ja pojille, jotka haluavat harrastaa jääkiekkoa kevyellä otteella, hyvä vaihtoehto on Easy Hockey. Matalan kynnyksen harrastustoiminta on suunnattu erityisesti nuorille, jotka tykkäävät pelata jääkiekkoa, mutta joilla ei välttämättä ole aikaa tai mahdollisuuksia käydä treeneissä useita kertoja viikossa.

- Moni jääkiekkoseura tarjoaa nykyisin mahdollisuuden pelata jääkiekkoa keskimäärin kerran viikossa hauskassa, rennossa ja valvotussa ympäristössä. Tämä on hyvä vaihtoehto perinteiselle joukketoiminnalle esimerkiksi silloin, kun lapsi harrastaa muitakin lajeja, Jääkiekkoliiton harrastevastaava Kim Sällström kertoo.

Kokeilutapahtumia, kiekkokouluja ja Easy Hockey -ryhmiä yhdistää harrastamisen helppous. Esimerkiksi koko varustearsenaalia ei tarvitse hankkia heti, vaan riittää, että lapsella on luistimet, kypärä, kaulasuoja, jäähalliin sopiva vaatetus ja tietysti oma halu päästä oppimaan lajia. Mailoja löytyy seuroista yleensä lainaksi, jos sellaista ei ole omasta takaa.

Kuinka sitten omalta paikkakunnalta parhaiten löytää paikan, jossa perheen juniori pääsee kokeilemaan luistelemista tai aloittamaan kiekkoharrastuksen?

- Paras tapa on olla yhteydessä lähialueen seuroihin tai tutustua näiden tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin vaikkapa seuran verkkosivuilla. Mukaan toimintaan pääsee myös myöhemmin, eli ei ole katastrofi jos heti kauden alussa ei ehdi jostain syystä paikalle, Sällström muistuttaa.

- Rohkeasti vaan kokeilemaan! Leijona-perhe tarjoaa lapsille ja nuorille erilaisia harrstuspolkuja omien lähtökohtien mukaan.

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta